Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Βραβείο Red dot στον Γιάννη Γεωργαρά για το χερούλι πόρτας CONVEX 2055


Για μια ακόμη φορά, ο ταλαντούχος βιομηχανικός σχεδιαστής Γιάννης Γεωργαράς, βραβεύεται με το διεθνώς αναγνωρισμένο Βραβείο Red Dot στην κατηγορίασχεδιασμού προϊόντος.


Αυτή τη φορά, λόγος της βράβευσης ήταν το μεταλλικό χερούλι πόρτας το οποίο σχεδιάστηκε για την ελληνική εταιρεία, Convex. Εργονομία, ντιζάιν καιλειτουργικότητα είναι τα τρία βασικά στοιχεία για τα οποία ξεχώρισε το εν λόγω προϊόν χάρη στο οποίο οΓεωργαράς απέσπασε την πολυπόθητη... «κόκκινη κουκίδα».


Φωτογραφία: Βραβευμένο μεταλλικό χερούλι πόρτας (red dot 2013)

Ο σχεδιασμός του στηρίχτηκε σε τρεις κατευθυντήριες αρχές, ελαστικότητα, οπτική συνέχεια και αυθεντικότητα. Ο Γεωργαράς δημιούργησε μια νοητή γραμμή μεταξύ της κλειδαριάς και του χερουλιού με αποτέλεσμα το μέταλλο να χάνει την όποια ακαμψία και να αποκτά τη μεγαλύτερη δυνατή ελαστικότητα. Παράλληλα, δεν χρησιμοποιεί καμιάς μορφής συνδετικά στοιχεία όπως για παράδειγμα βίδες, ώστε το χερούλι να μοιάζει να δένει με την ξύλινη πόρτα ως δια μαγείας και να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της.




Φωτογραφία: Βραβευμένο μεταλλικό χερούλι πόρτας (red dot 2013)

Πρόκειται για τη δεύτερη βράβευση του σχεδιαστή –η πρώτη ήταν το 2008 για το σκαμπό TETRA, γεγονός που τον καθιερώνει ανάμεσα στους σημαντικότερους της γενιάς του.

Άλλωστε, το βραβείο Red dot από μόνο του, δηλώνει αυτόματα ότι το βραβευμένο προϊόν και κατ’ επέκταση ο σχεδιαστής του συγκαταλέγονται στην ελίτ του σχεδιαστικού αλλά και επιχειρηματικού κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου