Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Νέο χριστουγεννιάτικο CD για τον αειθαλή Κένι Λόγκινς

Ο Κένι Λόγκινς και οι “Blue Sky Riders” έβγαλαν νέο CD για τα Χριστούγεννα με τον τίτλο “Finally home for Christmas”.

Ο Αμερικανός τραγουδιστής και συνθέτης έχει πίσω του μία καριέρα τεσσάρων δεκαετιών, με δύο Γκράμι και 12 πλατινένιους δίσκους.

Ο Λόγκινς έκανε τις πρώτες επιτυχίες του με τον Τζιμ Μεσίνα στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Το 1977 αποφάσισε να ακολουθήσει σόλο καριέρα.

Στα 65 του χρόνια ο Κένι Λόγκινς διαθέτει ακόμη μεγάλη ενέργεια για να συνδυάσει οικογένεια, προσωπική ζωή και μουσική καριέρα.

«Ήταν πραγματικά μία πρόκληση για εμένα η προσπάθεια να βρω την ενέργεια, για να τα κάνω όλα αυτά. Έχοντας στο σπίτι μία 16χρονη κόρη διαπιστώνω, ότι τώρα δουλεύω περισσότερο από ποτέ. Ένα μέρος του εαυτού μου θέλει πάρα πολύ να είναι μαζί της. Την ίδια ώρα έχω ανάγκη να ακολουθήσω το πάθος μου. Υποθέτω ότι βλέποντας τον μπαμπά της να παίρνει ..φωτιά, συνειδητοποιεί πόση δουλειά κρύβεται από πίσω. Πρέπει να κρατάς ισορροπίες», παραδέχεται ο Κένι Λόγκινς.

Εκτός από τη σοφτ και κάντρι ροκ μουσική, ο Λόγκινς είχε γράψει τραγούδια για σάουντρακ ταινιών του Χόλιγουντ όπως το “Footloose” και το “Top Gun”.

«Η μονολιθική ιδιοκτησία των ραδιοφωνικών σταθμών έχει ομογενοποιήσει τις λίστες με τα τραγούδια που παίζουν οι μουσικοί παραγωγοί. Για να σε παίξουν τώρα στο ραδιόφωνο, είναι μία τελείως διαφορετική διαδικασία. Δεν είμαι σίγουρος αν θα κάνω τον κόπο να παίζω μουσική. Το ραδιόφωνο είναι ακόμη πολύ ισχυρό. Οι συνθήκες όμως έχουν αλλάξει. Υπάρχουν νέοι κανόνες και νέοι τρόποι για να παίξεις το παιχνίδι. Μέρος της πλάκας όταν… ξαναπηδάς μέσα στην πισίνα, είναι να μάθεις τους καινούργιους κανόνες», εξηγεί ο Κένι Λόγκινς.

Οι περισσότεροι συνομήλικοί του έχουν ακολουθήσει σόλο καριέρα αφού πρώτα είχαν περάσει από συγκροτήματα. Ο Λόγκινς πήρε το δύσκολο δρόμο και αυτό ενδεχομένως να τον έχει κάνει καλύτερο και πιο ενεργό.

Copyright © 2013 euronews



Νέο χριστουγεννιάτικο CD για τον αειθαλή Κένι Λόγκινς | euronews, le mag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου